Interieurtrends volgens Eric Kuster

Eric Kuster richt huizen in voor de happy few, en dat zijn er – wereldwijd – heel wat. Zijn werkterrein beslaat villa’s, penthouses en kantoorpanden in Moskou, Kazachstan, Dubai, Barcelona, San Francisco, Los Angeles, New York en, dichter bij huis, in België en Nederland. Talkies Magazine spreekt Eric Kuster op de plek waar heel wat vaste en potentiële klanten rondlopen: de Miljonair Fair.

“Hai Eric, how are you?” “Eric, hoe vind je onze stand?” “Dag lieverd, we bellen!” Het valt niet mee om zij aan zij met Eric Kuster een rustig plekje op de Miljonair Fair te vinden. Iedereen kent hem en hij kent iedereen. Er worden handen geschud, kusjes gegeven en afspraken gemaakt. Eric is een netwerker pur sang, maar bovenal iemand die precies weet welke interieurtrends ons de komende jaren te wachten staan. Wat gaat het worden?

Licht en strak. Eric: “Een trend duurt ongeveer vijf jaar. De barokke periode met veel kroonluchters en veel zwart loopt op zijn eind. Het is weer tijd voor een tegenreactie: licht en strak. Maar wel anders licht en strak dan eind jaren negentig, dat was heel minimalistisch. Het wordt nu veel luxueuzer met gebruik van mooie, pure materialen.” Dus toch weer glamourous? “Ja, glamour kan ook ingetogen zijn. Het gaat om de kwaliteit van de materialen en het contrast. Ik combineer leer, bont, satijn met exclusieve houtsoorten. Hoogglans en zijdeglans. Oud en nieuw. Dosering is ook belangrijk, het moet niet doorslaan.”

Home Spa. Ook customizen is volgens Kuster een ware trend: “In de echte luxemarkt waarin ik zit, vinden het mensen het leuk om alles te customizen. Het hele interieur is vaak al gecustomized met op maat gemaakte meubels, nu volgt de rest. Mobiele telefoons, auto’s, scooters, handtassen en horloges.” Een trend die volgens hem voorlopig zal aanhouden. Net als de andere rage die onder the rich and famous is losgebarsten: de Home Spa. Vooral in Rusland en Dubai heeft Kuster al menig privéresort gerealiseerd, compleet met Turks bad en zwembad. Eric: “Veel rijke mensen zijn materieel verzadigd en nu gaan ze voor de laatste vorm van luxe die nog ingevuld kan worden: gezondheid en spiritualiteit. Wij zijn druk bezig om concepten voor Home Spa’s te ontwikkelen.”

Sexy klanten. Om net als Linda de Mol, de Gullits en menig Arabische oliesjeik een Eric Kuster-huis te realiseren, heb je een aardig budget nodig, én bovendien sex-appeal. Want Kuster wil alleen voor sexy mensen werken: “Ik moet een klik hebben met mensen, en mensen met mij. Het leukste van mijn werk vind ik mijn klanten. Stuk voor stuk mensen met smaak en een bepaalde energie.” En geld? “Ja, ik moet wel mijn ding kunnen doen. Maar de zogenaamde nieuwe rijken zijn bijna allemaal mensen die het zelf verdiend hebben en die midden in het leven staan. Heel inspirerend.”

De Beckhams. Heeft Eric nog wensen? “Ja, ik heb altijd gezegd dat ik een keer een vliegtuig wil inrichten en dat gaat binnenkort gebeuren, een prachtige privéjet. Verder zou ik graag een huis van de Beckhams doen.” Kennen ze je al? “Nee, dat denk ik niet, maar ik geloof in jezelf doelen stellen.” En wij geloven dat het hem zeker gaat lukken.

TALKIES MAGAZINE, januari 2008, foto’s: Eric Kuster Metropolitan Luxury, tekst: Moniek Moorman


 

%d bloggers liken dit: