Zo voelt flow

Wat betekent flow? We vroegen het vier vrouwen met uiteenlopende functies en loopbanen. Van verschillende leeftijden, achtergronden, woon- en werkplaatsen. Alle vier zijn ze via Secretary Plus op hun plek terecht gekomen. Op uitzendbasis, gedetacheerd of via werving & selectie in vaste dienst bij de opdrachtgever. Er is nóg een overeenkomst: ze zorgen allemaal voor flow in de organisatie: als eventmanager, juridisch secretaresse, recruiter interne bedrijfsvacatures of als rechterhand van de commerciële directie. We vroegen ze wat flow voor hen betekent. Op het werk en daarbuiten. Het resultaat: vier bijzondere portretten van vier bijzondere persoonlijkheden.

 

PASSIE GEVONDEN

Pamela Avance, 37 jaar, interne recruiter bij Enexis (via Direct Team Secretary Plus Den Bosch). Haar motto: alles uit het leven halen wat er in zit. Daarom combineert Pamela een fulltime baan met het (alleenstaande) moederschap, een royale vriendenkring en is ze altijd wel bezig met een opleiding of cursus. Hoe doet ze dat? ‘Werken als Direct Teamer geeft mij flow. Ik hou van afwisseling. Nieuwe mensen, bedrijven en manieren van werken leren kennen. Elke keer blijkt dat je meer kunt dan je denkt. Zo heb ik net ontdekt dat ik talent voor coachen heb. Ik kan goed luisteren en mensen een spiegel voorhouden. Dat gaat vanzelf. Daarom realiseerde ik me nooit dat dit een kwaliteit was, totdat iemand het tegen me zei.

Op mijn eerste personal coaching training wist ik het zeker: dit is het! Volgend jaar hoop ik deopleiding Coaching te gaan doen. Die is wel pittig, maar als je je passie gevonden hebt, geeft dat zoveel energie. Privé ben ik een echte levensgenieter. Lekker eten met vrienden thuis of op stap gaan. Even alles vergeten en een avondje dansen, bijkletsen, lachen en cocktails drinken. Daarna kan ik er weer helemaal tegenaan.’

INTERACTIE

Jacolien Hamminga, 31 jaar, juridisch secretaresse bij Trip Advocaten & Notarissen (via Direct Team Secretary Plus Groningen). Een fulltime baan met twee uur reistijd, de dagelijkse verzorging van drie paarden en elk weekend een springconcours; Jacolien maakt lange dagen. Wat drijft haar? ‘Paarden houden kost héél veel tijd. Dat moet je echt leuk vinden. Dat vind ik. Er gaat niets boven het moment dat ik na een lange werkdag weer op mijn paard zit. Bij paardrijden gaat het om de communicatie tussen paard en ruiter. Je werkt altijd samen naar een bepaald niveau toe. Die interactie maakt het voor mij zo bijzonder. Dat ervaar ik ook in mijn werk als juridisch secretaresse. Om de advocaten goed te ondersteunen moet je elke zaak door en door kennen. Alleen dan kun je de correspondentie en telefoontjes op de juiste manier opvangen. Wanneer dat allemaal goed loopt en je aan een half woord genoeg hebt, ontstaat er een supersamenwerking. Dat geeft mij altijd een extra energieboost, dat is mijn flow. Na elke werkdag ga ik naar mijn paarden. Rijden, longeren, borstelen en natuurlijk de stallen uitmesten. Het is fysiek zwaar werk, maar daardoor slaap ik altijd heel vast en kan ik ’s morgens fris weer naar mijn werk.’

ON THE MOVE

Christel van der Borden, 45 jaar, eventmanager/assistant tot finance bij Bausch & Lomb (via werving & selectie Secretary Plus Haarlem). Flow is voor Christel synoniem aan balans. In balans zijn op haar werk en daarbuiten. En dat betekent in haar geval altijd in beweging zijn. Letterlijk en figuurlijk. ‘Sporten is voor mij een must. Ik ga regelmatig naar de sportschool en doe aan hardlopen. Ik loop vaak in Haarlem en Aerdenhout of op het strand. Daarnaast doe ik mee aan hardloopwedstrijden. Puur recreatief, maar wel heel fanatiek. Ik wil altijd mijn eigen tijd verbeteren.

Momenteel zit ik helemaal in een goede flow. Ik kom het best tot mijn recht in een internationale werkomgeving waar ik veel kan organiseren. Dat heb ik bij Bausch & Lomb. Ik hou van regelen en organiseren. Dat houdt niet op na werktijd. Ik run een bedrijfje in weddingplanning en ben actief voor United Development, een stichting die ik samen met mijn man Robert heb opgericht. We doen de fondsenwerving voor projecten in een dorpje in Ghana en hebben inmiddels twee scholen en een bibliotheek gerealiseerd. Op dit moment worden er wc-blokken neergezet. Elk jaar gaan we er samen naar toe om de vorderingen te bekijken. Dat geeft ontzettend veel voldoening.’

AAN TAFEL 

Sandra Hubers, 29 jaar, directiesecretaresse Marketing & E-Communicatie bij Macintosh Retail Group (op uitzendbasis via Secretary Plus Maastricht). Werken in een omgeving waarbij ze overal betrokken wordt, geeft haar vleugels. Sandra trekt graag veel taken naar zich toe: ‘Het mooie van het secretaressevak is de veelzijdigheid. Je kunt je takenpakket zo breed maken als je zelf wilt. Door te laten zien wat je allemaal kunt, bouw je vertrouwen bij je managers op. Zo krijg je al snel meer taken en verantwoordelijkheden. Als ik lekker druk ben, kom ik vanzelf in een flow, maar ik wil wel altijd het overzicht kunnen bewaren. Daarom moet ik soms bewust even uit mijn flow stappen om opnieuw prioriteiten te stellen. Wanneer ik een opdracht goed heb afgerond, denk ik: ‘I love it when a plan comes together’. Dat heb ik ook met koken, als er weer een geslaagde maaltijd op tafel staat. Ik ga graag samen met vrienden in de keuken aan de slag. Roeren, proeven, ruiken en bijpraten. Even de waan van de dag loslaten. Steeds nieuwe recepten uitproberen. Ik haal mijn inspiratie uit kookprogramma’s en bladen als Delicious. Maar het gaat me vooral om de gezelligheid. Samen koken en dan met zijn allen aan tafel.’

Vision, oktober 2011, magazine Secretary Plus, reclamebureau: Campaigns&Results, foto: Bastiaan van Musscher, tekst: Moniek Moorman

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: